Храњење белог медведа

Картотека животиња: Поларни медвед

Тхе поларни медведи Живе у залеђеним регионима северне хемисфере, на Арктику. Тренутно се процењује приближно 20 000 примерака популације. Њихов број је драстично опао последњих година.

Они су медведи са осамљеним навикама и који не хибернирају. У овом чланку о АнималВизед-у ћемо разговарати о томе храњење белог медведа, њихов главни плен и навике храњења. Такође ћемо знати претње којима је данас изложен.

Такође, ако желите да знате како поларни медведи преживе у тако хладном окружењу, прочитајте наш чланак о томе како поларни медведи преживе хладно..

Можда ће вас такође занимати: Индекс исхране лењивца
  1. Храњење белог медведа
  2. Главни плен белог медведа
  3. Како лове бели медведи?
  4. Канибализам
  5. Тренутно стање белог медведа

Храњење белог медведа

Тхе поларни медведи Они су један од највећих копнених сисара на свету. Одрасли мужјаци теже више од 350 кг и дуги су 2,5 м, женке су нешто мање. Потребне су им огромне количине меса, око 30 кг.

Они су животиње месождери. Друге врсте медведа у своју исхрану укључују бројне поврће и воће. Поларни медведи, због региона који насељавају, само спорадично једу поврће у лето Арктика. Из тог разлога су нај месождери медведи на земљи.

Поларни медведи не пију воду. Вода коју имају у свом окружењу је слана, па течност морају да добијају из крви и тела свог плена.

Ваше навике у исхрани варирају током вашег живота. Млади појединци углавном конзумирају месо плена. Одрасли прво конзумирају животињску маст и кожу.

Главни плен белог медведа

  • Заптивке: Предност је плена поларних медведа и најбројнији је на Арктику. Фоке садрже пуно масти, а неке врсте могу тежити и до 350 кг. Поларни медведи се хране прстеним печатима (Пуса хиспида) и брадатим печатима (Еригнатхус барбатус). На крају лета, фоке се повлаче са Арктика и медведи губе главни извор хране..
  • Моржеви: Млади или рањени примерци лове се када испливају на површину.
  • Белугас: Ови китови су уобичајени плен поларних медведа.
  • Белоноси делфини: Недавно је примећено да беле носове делфине лове и поларни медведи. Ови делфини се лети приближавају водама код Суалбарда и могу бити заробљени у леду.
  • Копнене бране: Иако углавном лови морски плен, повремено може ловити повређене или болесне арктичке лисице или друге животиње. На копну није јако брз, тако да не троши енергију на земљишни плен.
  • Царрион: Ако поларни медвед пронађе остатке неког плена, појешће их чак и у стању распадања. Они су повремени чистачи.

Како лове бели медведи?

Да би ухватио свој плен, користи свој ефикасно чуло мириса. Кад туљани или белуге изађу на површину да удахну, туку их и залепе канџе да их извуку из воде. Иако врло добро пливају, радије се суочавају са својим пленом на леду.

Могу нападати појединце који се налазе на обалама, у узгајалиштима. Прво ће напасти младе или повређене примерке.

Је ли он доминантан предатор региона који насељава. Понекад их групе арктичких лисица прогоне како би се храниле остацима које су оставиле за собом. Осим људи, поларни медвед нема природних предатора.

Канибализам

Тхе недостатак лова може изазвати ситуације од канибализам међу поларним медведима. Примећено је да одрасли мушки медведи нападају младе чланове своје врсте. Глобално загревање може потакнути поларне медведе да промене своје понашање и догоди се канибализам.

Мушки медведи, такође од других врста медведа, нападају младунце како би женка раније ушла у топлоту. То би могао бити тај феномен који се, иако суров, јавља у природи. На пример, примећени су и смеђи медведи који то раде.

У било којем од случајева, поларни медведи по природи нису канибали, а ако се појаве то су изоловани случајеви.

Тренутно стање белог медведа

Иако је у прошлости лов био једна од главних претњи поларном медведу, данас је контаминација и губитак њиховог природног станишта.

Тхе глобално загревање узроковао је нестанак огромних маса леда у поларним регионима. Ово топљење полова приморало је белог медведа да се повуче са својих уобичајених подручја.

Присиљени су да пређу велике даљине и понекад су заробљени на острвима која лебде. Окружења у којима је некада живело и која су била сачињена од огромних ледених блокова данас су велике водене површине са малим острвцима. То значи да током дужих путовања морају да пливају и иако су изврсни пливачи, то троши много енергије..

Мале младунци много више пате од ове ситуације. Недавно су направљене фотографије потхрањених одраслих поларних медведа. Ово је одраз деликатне ситуације у којој живе поларни медведи. Уништавање њиховог станишта проузроковаће смањење броја становништва у годинама које долазе ако се ситуација не поправи..

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here